Beskrivelse av leilighetene

Under følger en beskrivelse av leiligheten fra oppføringstidspunktet. Det kan være gjort endringer i den enkelte leilighet i ettertid.

Blokkene er ført opp med bærende vegger av betong. Ikke bærende yttervegger består delvis av bindingsverk av stålstendere, isolert med 10 cm elastisk mineralull, kledd innvendig med 13 mm gipsplater og utvendig med trepanel eller ½-stens tegl. Bærende yttervegger er isolert med 10 cm isolasjon og forblendet med ½-stens tegl. Skillevegger mellom leilighetene er av 18-20 cm betong. Innvendige lettvegger er utført som bindingsverksvegger med stendere av stål kledd med 13 mm gipsplater på begge sider. Samtlige vegger i leilighetene, unntatt kjøkken, bad og WC ble opprinnelig tapetsert. Vegger på kjøkken og WC ble malt. Vegger på bad ble kledd med glassfiberstrie som er malt. Himlinger ble tynnpusset og malt.

Etasjeskiller er av armert betong som ble sparklet og belagt med filtvinyl 700 g per m2. Gulv over kjeller og underetasje er utført med 4” tilfarer isolert med 2 cm sydde mineralsullmatter og 10 cm mineralull. På tilfarerne er spikret spon gulvplater som ble belagt med filtvinyl. Gulv i bad ble opprinnelig belagt med keramiske mosaikkfliser og uten membran. Gulv i leiligheter i underetasje er utført med 2-3 cm tørr sandavretting på avrettet betongplate. På sandavrettingen er utlagt plastfolie og 2 lag 30 k/m3 skumplast/ isopor 4 cm tykk. På skumplasten/isoporen ligger en 12,5 mm porøs trefiberplate. På trefiberplaten er pålimt 6,5 mm halvhard trefiberplate som er belagt med filtvinyl.

Blokkene har oppforet tretak med tredobbel papptekking over det øverste støpte dekket. Det er fall til sluk med innvendig nedløp. Alle leiligheter har plass for vaskemaskin, og det ble montert tørkeskap i leilighetene. Alle leiligheter ble utstyrt med emaljert stål badekar med frontpanel.

Bad og WC er forsynt med servant. Alle leiligheter, unntatt 3-roms leiligheter i høyblokkene mot trapperom, har oppvaskbenk med 150 l varmtvannsbereder som også leverer varmtvann til bad og WC. Nevnte 3-roms leiligheter har separate varmtvannsberedere plassert i boden i leiligheten. Oppvaskbenken har her en 30 l varmtvannsbereder.

Det er elektrisk oppvarming med panelovner. Det er mekanisk ventilasjon med innregulerte ventiler.

Det er to heiser i hver av høyblokkene.

teknisk_info